dijous, 1 de desembre del 2016

OLIVER I PATCH



Avui us vull parlar sobre el conte d'Oliver i Patch. (Claire Freedman i Kate Hindley. Edicions Jaguar, col·lecció Miau). És un conte que parla sobre l'enyorança, la dificultat d'adaptar-se a un lloc nou, l'empatia; però sobretot, de l'amistat.


Tracta d'un nen que s'acaba de traslladar a viure a la gran ciutat i està molt trist perquè enyora els seus amics i els espais oberts d'on vivia abans. Un dia passejant troba un gos que s'ha perdut i es converteix en el seu primer amic des de que ha arribat; s'ho passen d'allò més bé menjant gelat, jugant pel carrer, a casa... Però a la nit s'adona que el gos està trist, que troba a faltar a algú........

És una història preciosa que narra d'una manera molt propera i precisa els sentiments, que fa que et posis el lloc dels personatges i visquis les seves emocions tristes i alegres. I amb unes il·ustracións que acompanyen un text ideal per nens que comencen a llegir o ja en saben una mica.

És un d'aquells contes que a casa ens l'hem llegit 3, 4, 5, ... vegades!

diumenge, 27 de novembre del 2016

CARTA PELS REIS MAGS

Les biblioteques posen a l'abast unes cartes pels reis molt boniques que, a més, tenen un punt afegit: un apartat on poden apuntar els contes que volen demanar als reis!

dimecres, 23 de novembre del 2016

CONTES EN LLENGUA DE SIGNES

Trastejant la pàgina web del Clan de Televisó Espanyola, vaig trobar una secció súper interessant, el "Signacuentos, cuentos con las manos" . 
Hi podem trobar 4 vídeos on s'expliquen 4 contes creats per l'editorial Caramabuco. Són contes molt bonics narrats per una veu en off i per una persona en llengua de signes, la qual en algun conte surt disfressada segons el seu tema. Com per exemple en "Chim y el tiramisú" (Trinitat Gilbert, Anna Mongay) que apareix disfressat de cuiner.
En aquesta mateixa secció del Clan també podem trobar unes plantilles per colorejar on s'ensenya com fer el signe de la paraula que es pot pintar.

I si voleu fer un cop d'ull a la pàgina web de l'editorial Carambuco, trobareu tots els llibres que han publicat de cara a aquest col·lectiu. A cada conte hi ha un dvd per seguir la història animada i narrada en veu en off i els signes ilustrats de les paraules del text.
En definitiva, un material molt complert per fomentar el plaer de la lectura als nens sords i per poder acostar als nens oients tot aquest món.



dilluns, 21 de novembre del 2016

DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?

De què fa gust la lluna (Michael Grejniec, editorial Kalandraka) és un conte molt bonic que en podem extreure la importància de l'esforç i la cooperació per arribar a un objectiu. També ens ajuda a veure que es poden tenir diferents punts de vista sobre una mateixa cosa. Crec que és adient per l'etapa d'educació infantil.



La història tracta d'uns animals que volen saber si la lluna és dolça o salada i intenten agafar-ne un trosset per tastar-la, però ningú hi arriba. Ho van provant i provant fins que al final se'ls acudeix que potser pujant un a sobre de l'altre ho aconseguiran. Peró la lluna es pensa que és un joc i cada cop que un animal puja sobre l'altre, ella s'allunya més. Hi arribaran?

Té un diàleg repetitiu que els vostres fills us poden anar ajudant a dir-lo i alhora es divertirant molt, almenys a la meva filla li va agradar tant que va voler que li llegís unes quantes vegades!

I per acabar, el conte ve amb una sorpresa, un pòster amb un mesurador on surten tots els animals un a sobre de l'altre intentant arribar a la lluna. Nosaltres el tenim penjat a la porta de l'habitació de la meva filla i ella, de tant en tant, va mirant a quin animal arriba; vol créixer molt per arribar a la lluna!


dijous, 10 de novembre del 2016

LA LLISTA D'ANIVERSARI

Ara que comencem a pensar en regals de reis, què millor que regalar un llibre!
Aquest que us presento avui seria per nens a partir de 6 anys, (La Llista d'aniversari, Anna Manso. Ed Cruïlla) ens fa reflexionar, a nosaltres i als nens i nenes que el llegeixin, sobre el consumisme que estem submergits avui en dia, i ens fa veure com només amb imaginació i bon humor ens ho podem passar molt més que bé.


Amb les il:lustracions de Gabriel Salvador, molt esbojarrades i divertides, tracta d'una nena que l'endemà del seu aniversari ja comença a fer la llista dels regals de reis, això que encara falten 7 mesos! Però els seus pares li diuen que no pot demanar regals que es puguin guardar, perquè ja no els queda lloc en tota la casa.
La nena es posa a escriure tota una sèrie de coses a fer: sortir a la tele, tocar un tigre, llençar avions des de l'edifici més alt de la ciutat, un germà, ... els pares no s'ho poden creure... com podran fer-ho per aconseguir-ho?

Quan la meva filla es llegia el llibre no es podia creure com havia pogut demanar aquestes coses i no podia parar de llegir-lo per saber si la seva família aconseguiria complaure-la. Al final vam estar molta estona parlant-ne, coses que demanava ella, coses que compràvem nosaltres, coses que podríem fer... Us el recomano!!


dilluns, 7 de novembre del 2016

ACTIVITATS A LES BIBLIOTEQUES

Aquí teniu l'enllaç amb totes les activitats relacionades amb narracions de contes que fan a les biblioteques de Sabadell durant aquest mes de novembre. En aquesta mateixa pàgina podeu buscar les activitats que fan a qualsevol biblioteca del barcelonès.
http://bibliotecavirtual.diba.cat/llistat-d-esdeveniments/-/cercador/cerca

divendres, 4 de novembre del 2016

PESSIGOLLES PER AL COR

Per començar, voldria parlar-vos sobre el conte Pessigolles per al cor, 10 contes per aprendre a ser feliç, Conangla, Mercè; Soler, Jaume; Llorens, Ester. Editorial Parramon.

És un llibre amb un recull de 10 contes on podem trobar una barreja de diversió i sentiments.




Jo el recomenaria a partir de 3 anys, i, sempre, després de llegir cada conte, comentar-lo amb el vostre fill/a, perquè val la pena treure-li suc a la moral que porta cada un a darrera.

Podem trobar els següents temes:
- la importància de passar moltes estones junts amb els nostres fills
- la importància d'explicar els neguits que portem dins
- el fet que a vegades és necessari plorar
- el respecte
- la sobreprotecció
- l'empatia
- parla i descriu la ràbia, la fúria, la rancúnia, el ressentiment, el mal húmor i la importàcia de no quedar-nos-ho a dins
- ...

Tot amb una dosi d'humor i amb unes il·lustracions molt divertides.